slideshow

Sunday, November 14, 2010

கோவிந்தாச்டகம்-govindaastakam




சத்யம் ஞானமனந்தம் நித்யமனாகாசம் பரமாகாசம் (சத்யம்)  
கோஷ்ட ப்ராங்கன ரிங்கன லோலமனாயாசம்  பரமாயாசம்   
மாயா கல்பித நானாகாரமனாகாரம் புவனாகாரம் 
க்ஷாமா நாத மனாதம், ப்ரனமத  கோவிந்தம் பரமானந்தம் 
மருத்சனா மத்சி ஹேதி  யசோதா தாடன ஷைசவ சம்த்ராசம்
வியாதித வக்த்ரா லோகிதலோக  லோகசதுர்தச லோகாலிம் 
லோக த்ராயபுர மூலஸ்தம்பம், லோகாலோகமனாலோகம் 
லோகேசம் பரமேசம், ப்ரனமத கோவிந்தம் 
த்ரைவிஷ்ட பரிபுவீரக்னம், க்ஷிதி பாரக்நம்  பவ ரோகக்நம்
 கைவல்யம் நவநீதா  ஹார மனாஹாரம் புவனாஹாரம்,
வைமல்ய ஸ்புட சேதோ விருத்தி  விஷேஷாபாஷ  மனாபாஷம்
சைவம் கேவல சாந்தம், ப்ரனமத கோவிந்தம் பரமானந்தம்
கோபாலம் பிரபு லீலா விக்ரஹ கோபாலம் குல கோபாலம்
கோபி கேலன கோவர்தன த்ருத லீலா லாலித கோபாலம் 
கோபிர் நிகதித கோவிந்த ஸ்புட நாமாணம் பகு   நாமாணம் 
கோபி கோசர தூரம் ப்ரனமத கோவிந்தம் பரமானந்தம்
கோபி மண்டல கோஷ்டி பேதம், பேதாவச்தம  பேதாபம்
சஸ்வத் கோகுர நிர்தாதூத்கத  தூளி சர சௌபாக்கியம், 
ஷ்ரத்தா பக்தி க்ரஹிதானந்தம  சின்த்யம் சிந்தித சத்பாவம்  
சிந்தாமணி மகிமானம், ப்ரனமத கோவிந்தம் பரமானந்தம்
ஸ்நானம் வ்யாகுல யோசித் வஸ்த்ர முபாதாயாக   முபாரூடம் 
வ்யாதித் சந்தீரத திக்வச்த்ரா தாது  முபாகர்ஷந்தம் ,
நிர்தூத த்வய சோக விமோஹம் புத்தம் புத்தே ரந்தச்தம்  
சத்தா மாத்ர சரீரம், ப்ரனமத கோவிந்தம் பரமானந்தம் 
காந்தம் காரண  காரண மாதி மணாதிம், கால கனாபாசம்
காளிந்தி கத காளிய சிரசிது  ம்நருத்யந்தம்  மகோரத்யந்தம்  , 
காலம் காலகலாதீதம் கலிதாசேஷம்  கலிதோசக்னம்  
கால த்ரய கதி ஹேதும், ப்ரனமத கோவிந்தம் பரமானந்தம் 
வ்ருந்தாவன புவி வருந்தாரக கன வ்ருந்தாராதித வந்தேஹம் 
குந்தாபாமல மந்தச்மேர சுதானந்தம் ஸுஹுருதானந்தம் 
வந்தயா சேஷ மஹா முனி மானச வந்தயாநந்த பத  த்வந்த்வம் 
வந்தயா சேஷ குனாப்ய,  ப்ரனமத கோவிந்தம் பரமானந்தம் 
கோவிந்தாச்டக  மேதத் அதீதே  கோவிந்தார்பித ஸேதாயஹ 
கோவிந்த, அச்யுத,  மாதவ. விஷ்ணோ, கோகுல நாயக, கிருஷ்னேதி 
கோவிந்தன்க்ரி சரோஜ த்யான சுதா ஜல தௌத சமஸ்தோதக  
கோவிந்தம் பரமானந்தாம்ருதம் அந்தச்தம்  ஸ சமப்யேதி
In english

Sathyam jnanam anantham nithyamanakasam paramakasam,
Goshta prangana ringana lolam anayasam paramayasam,
Maya kalpitha nanakara manakaram bhuvanakaram,
Kshmama nadha manadham, pranamatha govindam paramanandham.  

Mruth sanamathsihethi yasodha thadana shaisava sam thrasam,
Vyadhitha vakthralokitha lokaloka chathurdasa lokaleem,
Loka thrayapura moola sthambham, lokalokamanalokam,
Lokesam paramesam, pranamatha govindam paramanandham. 

Trivishta paripuveeragnam, kshithi bharagnam, bhava rogagnam,
Kaivalyam nava neethaa haara manaahaaram bhuvanaharam,
Vaimalya sphuta chetho vruthi viseshabhaasa manabhasam,
Saivam kevala santham, pranamatha govindam paramanandham. 

Gopalam Leela vigraha gopalam Kula gopalam,
Gopi khelana govardhana dhruthi leela laalitha gopalam,
Gopir nigaditha govinda sphuta naamaanam bahu namananam,
Gopi gochara dhooram, pranamatha govindam paramanandham.

Gopi mandala goshtee bedham, bhedavastha bhedhabham,
Saswath gokhura nirdhathothkrutha dhooli sara soubhagyam,
Sradha bhakthi grahithananda chinthyam chinthida sadhbhavam,
Chinthamani mahimanam, pranamatha govindam paramanandham. 

Saththa mathra sareeram, pranamatha govindam paramanandham. 
Kantham karana makarana adhi manadhim, kala manabhasam,
Kalindi gatha kaliya sirasi muhur nruthyantham sunruthyantham,
Kalam kalamanatheetham kalithasesham kalidoshagyam,
Kalam thraya gatha hethum, pranamatha govindam paramanandham. 

Vrundavana bhuvi vrundharaka gana vrundharadhitha vandeham,
Kundhabamala mandasmera sudhanandam suhrud anandam,
Vandhya sesha maha muni manasa vandhyananda pada dwandwam,
Vandhya sesha gunabdheem, pranamatha govindam paramanandham. 

Govindashtakamethad adheeta govindarpitha chethayo,
Govindachyutha madhava vishno, gokula nayaka krushnethi,
Govindangri saroja dhyana sudha jala dhoutha samasthago,
Govindam paramanandam amruthamathastham sa samabhyethi. 

Snana kula yoshid vasthra mupadhayaga muparoodam,
vyadhit santheeradha digvasthradhy upadathu mupakarshantham,
Nirdhootha dhwaya soka vimoham budham budhe ranthastham,

No comments:

Post a Comment